2020-09-23 10:04:59• hírek • Bede Emőke / Agerpres

Ezekben a megyékben mutattak növekvő tendenciát az esetszámok

Az elmúlt héten az új koronavírusos esetek több mint 30%-át Bukarestben, illetve Iaşi, Kolozs, Temes és Suceava megyében regisztrálták - tájékoztatott kedden az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

Szeptember 14-e és 20-a között az új esetek 32,8%-át az említett megyékben és a fővárosban jegyezték, a COVID-19 számlájára írható elhalálozások 32%-át pedig Bukarestből, Máramaros, Bihar, Hunyad és Prahova megyéből jelentették. Bukarestben és 11 megyében a százezer lakosra jutó megbetegedések száma meghaladja a 100-at. Tizenöt megyében - Fehér, Botoşani, Kolozs, Kovászna, Ialomiţa, Ilfov, Máramaros, Olt, Szatmár, Szilágy, Szeben, Suceava, Temes, Tulcea és Vâlcea - növekvő tendenciát mutatnak az esetszámok.


Az INSP szerint minden 23. esetet az egészségügyi alkalmazottak körében regisztrálják. Az elhalálozottak 80,7%-a 60 évnél idősebb személy volt, 59,8%-a pedig férfi. Az elhalálozott személyek 95%-ának legalább egy társbetegsége volt. Az elmúlt héten 208 koronavírusgócot jelentettek, ebből 44 egészségügyi intézményben, 38 gyermek- vagy idősotthonban, 33 gyárakban, 15 közintézményekben, 13 oktatási intézményekben alakult ki.



Mutatjuk, mi a helyzet Szatmár megyében

A legutóbbi, keddi tájékoztatás szerint Szatmár megyében a betegség megjelenése óta 549 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. Ezen személyek közül szerdára 198-at hivatalosan is gyógyultnak nyilvánítottak az orvosok, a betegséggel pedig immár 25 páciens elhalálozását hozták kapcsolatba. Szatmár megyében ez idáig 25 497 tesztet végeztek el.


Megyénk területén jelenleg 398-an állnak lakhelyi elkülönítés alatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: